Home » Vámos Regina 1.a

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

Vámos Regina 1.a

Tanítói hitvallásom, hogy minden gyermek tehetséges valamiben! A pedagógus és a szülő közös feladata, hogy ezt a tehetséget felfedezze, fejlessze, támogassa, azért, hogy a gyermekből kiegyensúlyozott, magabiztos, sikeres felnőtt váljon. Hiszem, hogy a tanulás nem felkészítés az életre, hanem maga az élet. Éppen ezért, fontosnak tartom, hogy a gyermekek tanulással töltött évei szeretetteljes légkörben teljenek. A szeretet pedig párosuljon odafigyeléssel, következetességgel, türelemmel, kitartással.

A tanítás mellett a másik nagy szerelmem, hogy a gyerekeknek olyan kreatív foglalkozásokat tartok, ahol a művészet segítségével igyekszem a bennük lévő feszültségeket levezetni, az önkifejezésüket megvalósítani.

Viaszfestő foglalkozásokat vezetek, textilszobrászatot, selyemfestést és jobb agyféltekés, elmetágító rajzolást tanítok. Nagy öröm számomra, amikor látom, hogy megerősödik bennük a „képes vagyok rá” és a „soha nem adom fel” tudata, a felszabadult boldogság, büszkeség elkészített művészi alkotásaik láttán.

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket: