Home » ITK Origo Junior Nyelvvizsga

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

ITK Origo Junior Nyelvvizsga

A 6. évfolyamos diákjainknak lehetősége van letenni az ITK Origo junior nyelvvizsgát, mely az előszobája az alapfokú és középfokú akkreditált nyelvvizsgáknak. A későbbiekben csak azok jelentkezhetnek a 7. és 8. évfolyamon az ingyenes akkreditált nyelvvizsga előkészítő tanfolyamokra, akik belépőszintként ezt a vizsgát teljesítik.
A junior nyelvvizsga követelményrendszere az Európa Tanács ajánlásai alapján az A2-es szintnek felel meg (a hatfokozatú skálán). A vizsgafeladatok mind a négy nyelvi készséget mérik (olvasás, írás, hallás utáni értés, beszéd). A junior nyelvvizsga előkészítő foglalkozások (heti 1 óra) ingyenesek, de a jelentkezéssel a szülők vállalják a vizsgadíjat és a szükséges taneszközöket (feladatgyűjtemény: – 3000 Ft).

A vizsgára minden hatodikos évfolyamos tanuló jelentkezhet, tagozattól függetlenül. Előzetes szintfelmérésen vesznek részt a gyerekek az első foglalkozáson és akik 50 % alatt teljesítenek, nem kapnak lehetőséget a tanfolyamon való részvételre.

Miért javasolt már ebben a korban nyelvvizsgát tenni?

  • sikerélményt nyújt
  • vizsgarutint szereznek a diákok
  • nyelvtanulási célként motiválja őket a fejlődésre
  • a felkészülés során több lehetőség adódik a modern angol nyelv használatára
  • a foglalkozások segítik őket eddigi tudásukat rendszerezni és azt még inkább a gyakorlatban alkalmazni
  • a 14 alatti korosztály számára más mérési lehetőség nincsen, így ezáltal objektív visszajelzést kaphatnak

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket: