Home » ITK Origo alapfokú nyelvvizsga – B1 szint

Kréta e-napló

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András

fa400
Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

ITK Origo alapfokú nyelvvizsga – B1 szint

Az ELTE Idegen Nyelvi Továbbképző Központ Origó nyelvvizsgáját (ITK Origó) alapfokú, B1-es szintjét tehetik le diákjaink intézményünkben. A vizsga kétnyelvű, egy szóbeli és egy írásbeli részből áll. Az iskola felkészítési lehetőséget ad a 7. évfolyamtól kezdve, térítésmentesen, heti plusz egy órában. A nyelvvizsga előfeltétele a betöltött 14. életév.

Milyen az alapfokú vizsga?
Az alapfokú (B1-es szintű) kétnyelvű vizsgán az írásbeli feladatsort 60 perc alatt kell megoldani, a szövegértés és az íráskészség részre 20-20, a közvetítésre 10 pontot kaphattok.
A szövegértési feladatnál egy idegen nyelvű szövegre vonatkozó kérdéseket kell megválaszolnotok, a közvetítés vizsgarészben egy idegen nyelvű szöveg tartalmát kell megfogalmaznotok egy, az idegen nyelvet nem ismerő személy számára, a megadott kommunikációs helyzetnek megfelelően, az íráskészségnél pedig megadott szempontok alapján kell rövid levelet, üzenetet vagy e-mailt írnotok.
A szóbelin vizsgarészek közül a beszédkészségre 40, a beszédértésre 20 pontot kaphattok. A beszédkészség az egyik vizsgáztatóval folytatott irányított beszélgetésből, önálló témakifejtésből és egy szituációs párbeszédből áll – utóbbi két feladathoz egy-egy képet kell húznotok. A beszédértési részben egy rövid párbeszéd és egy rövid összefüggő szöveg háromszori meghallgatása után magyar nyelvű kérdésekre kell válaszolnotok, és egy magyar nyelvű táblázatot kell kitöltenetek a szövegekre vonatkozó információkkal.

Alapfokú nyelvvizsga díjai: Próba nyelvvizsga díjai:
Szóbeli: 10.500 Ft Szóbeli: 2400 Ft
Írásbeli: 11.500 Ft Írásbeli: 3500 Ft
Összesen : 22.000 Ft Összesen: 5900 Ft

Hány százaléktól van meg a nyelvvizsga?
A szóbelin és az írásbelin is legalább 60 százalékos eredményt kell elérni. Fontos, hogy az írásbeli és a szóbeli különböző részein (a szóbelin ilyen például a kommunikációs készség tesztelése, a nyelvhelyesség és a szókincs, az írásbelin például a fordítás) külön-külön legalább 40 százalékos eredmény kell – ha ez nincs meg, összességében hiába van több mint 60 százalékotok, nem mentek át a vizsgán

A próba szóbeli vizsga végén részletes, személyre szabott értékelést kapnak teljesítményükről. Az írásbeli vizsga eredményéről a megírást követő 1 héten belül e-mailben tájékoztatjuk. Az írásbeli, illetve hallás utáni szövegértés vizsga anyagát és a kijavított feladatlapokat szkennelt változatban megkaphatják a vizsgázók. A nyelvvizsgát várhatóan Dunakeszin teszik le a gyerekek folyamatosan a tanév folyamán, ahogy töltik a 14. életévüket.

További információkat elérhetőek az ITK weboldalon , illetve az angoltanároknál.

Közelgő események

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.