Home » Fáy Diáksport Egyesület

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

Fáy Diáksport Egyesület

  • Az Egyesület neve: Fáy Diáksport Egyesület
  • Elnök: Gliba Viktória
  • Tagok: rendes és pártoló tagok
    • Rendes tagja lehet az iskola tanulója, tanára, dolgozója, és minden magyar állampolgár, aki elfogadja az alapszabályban leírtakat és az éves tagdíjfizetést vállalja.
    • Pártoló tag lehet az a személy vagy szervezet, aki az alapszabállyal egyet ért és belépési nyilatkozatban vállalja célkitűzéseinket és a DSE anyagi támogatását.
  • A DSE céljai:
    A Fáy András Általános Iskola nevelő – oktató munkájával összhangban, az egyesület tagjainak rendszeres helyi, intézményen belüli, intézmények közötti és szakszövetségek által kiírt, játék, turisztikai, versengési és versenylehetőségek tervezése és szervezése. Rendszeres sportolás, testedzés, versenyzés biztosítása, sportkapcsolatok létesítése és fenntartása. A sporttal való nevelés, a társadalmi öntevékenység és közösségi élet alakítása, kiemelt figyelmet fordítva tervezni, szervezni és összehangolni a tanulók órán kívüli testnevelését, sportolását.

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket: