Home » Hívogató » Elsős tanítók 2020-2021 » Lángné Molnár Hedvig

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Lángné Molnár Hedvig

A Budapesti Tanítóképző Főiskolán végeztem 1983-ban, testnevelés szakkollégiumon. Előtte óvónői szakközépiskolában érettségiztem.

Első osztályban fontosnak tartom az óvodából az iskolába való átmenet segítését.

A mindennapi munka mellett nagy hangsúlyt kap a gyermekek életében a játék, az öntevékenység, a spontaneitás és nem utolsó sorban a folyamatos beszélgetés. Egy oldott, elfogadó légkörben minél tovább élvezhessék a gondtalan gyermekkort sok sikerélmény átélésével.

A gyerekek egészséges fejlődését csakis a családdal közösen tudjuk a leghatékonyabban elérni.

Pedagógusi pályafutásom alatt többféle osztályrendszerben tanítottam és minden tantárgyat.

Jelenleg Zsuzsa nénivel párban 2 éve a matematika, környezetismeret, testnevelés és etika tantárgyakat tanítom.

Célom:

Az alapkészségek fejlesztése során alkalmassá váljanak a világ megismerésére. Legyenek motiváltak a lehető legjobb teljesítmény elérésére. Önálló igényükké váljon a tanulás . Matematika órákon a logikus gondolkodás és a problémamegoldás fejlesztése a cél. A LÜK-szorobán, kártyajátékok, fejlesztő eszközök a tanórákon is előkerülnek sok más módszer mellett, melyek sok éves tapasztalataimon alapulnak.

A testnevelés órákon felszabadult, játékos mozgásokkal oldom az egész napos koncentrációt.

Összegezve azt vallom, hogy az iskolában és a családban is fontos a kiegyensúlyozott, egységes nevelés, követelményrendszer, a bizalom, a biztonságot képviselő magatartás a gyermek érdekében.

Közelgő események

Nincsenek közelgő események

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket:

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia