Home »

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

Vers- és prózamondó verseny

Térkép nem érhető el

Időpont
Date(s) - 01/01/2020 - 21/06/2020
00:00

Kategóriák


Iskolánk tanulói minden évben dicséretes eredményekkel és szép sikerekkel térnek haza a Fóti Ősz vers- és prózamondó versenyről.

Így volt ez idén is, amikor is november 19-én részt vettek a Németh Kálmán Általános Iskola által rendezett versenyen.

Szívből gratulálunk mindenkinek!

Eredmények:

Tari Eszter 3.a             Alsós próza         5. helyezett

Hegedűs Flóra 2.b       1-2. Vers             3. helyezett

Bata Sára 2.c               1-2.Vers              5. helyezett

Szakály Kitti 6.a           5-6.Vers              5. helyezett

 

Felkészítő tanárok:

Benk Lászlóné

Ágoston Adrienne

Aranyosné Benedek Ágnes

 

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket: