Home »

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

Szép Magyar Beszéd Verseny

Térkép nem érhető el

Időpont
Date(s) - 06/02/2019 - 31/07/2019
00:00

Kategóriák


Írta: Ujszászi Beatrix

2019. február 6-án rendezték meg a szadai Székely Bertalan Iskolában a Szép Magyar Beszéd Verseny területi fordulóját. A versenyen intézményünket az iskolai forduló legjobbjai képviselték. Az 5-6.évfolyamon Szentpéteri Kornélia (6.c) és a 7-8.évfolyamról Győri Dániel (8.b) tanulók.

A versenyen egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk a háromtagú zsűrinek. Fontos volt, hogy hiba nélkül, érthetően, a megfelelő artikulációval és hangsúlyozással olvassanak, mégis természetes beszédnek hangozzon a szöveg. A területi fordulón is csodálatosan helytálltak diákjaink, hiszen Nelli a népes mezőnyből az előkelő 2.helyet szerezte meg.

Dani pedig csodálatos előadásmódjáért és különleges orgánumáért különdíjban részesült. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és szívből gratulálunk!

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket: