Home »

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Névadónk: Fáy András


Péceli Fáy András (Kohány, Zemplén vármegye, 1786. május 30. – Pest, 1864. július 26.) író, politikus és nemzetgazda, a magyar reformkor irodalmi és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja. Mikszáth Kálmán egyik Fáy Andrásról szóló írásában írta: ha nem Széchenyit illetné „a legnagyobb magyar” jelző, akkor ez Fáy Andrásnak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáy Andrást illetné ez a cím; így azonban csupán „a nemzet mindenese”.

forrás:wikipedia

Halloween a Fóti Fáy András Általános Iskolában

Térkép nem érhető el

Időpont
Date(s) - 17/11/2019 - 30/06/2020
00:00

Kategóriák


A legtöbb országban ismerik Halloween történetét. Eredetileg egy ősi kelta ünnep volt, amit október 31-én este tartottak. Hitük szerint ezen az estén az elhunytak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, az emberek rémisztő jelmezekbe bújnak, ezzel becsapva a holtak szellemeit. Az ünnephez hozzátartozik, hogy kísértettörténeteket mesélnek és töklámpást faragnak.

Iskolánkban már évek óta megrendezzük a Halloween-hetet október végén. Az angol munkaközösség idén az őszi szünet utáni hétre hirdette meg a programot. A diákok több kategóriában szállhattak versenybe a Halloween jegyében. A legtöbben dekorációkészítésbe neveztek be, de emellett még versírás és rajz, grafika kategóriában is érkeztek pályázatok. Az aulában kiállítást rendeztünk az elkészített tárgyakból.

Kétségtelenül a faragott töklámpás a Halloween jelképe, amely idén is megjelent az ünnepre készített tárgyak asztalán. Emellett helyet kaptak még különböző ötletes rémségek, mint például az ijesztő Horror Doctor, kartonból készített kísértetkastélyok, számos lámpás, világító denevérfüzérek, szellemfüzérek, maszkok.

Az eredményhirdetésre november 8-án, pénteken délelőtt került sor. Az iskola aulája megtelt ötletes Halloween-jelmezbe bújt gyerekekkel. A zsűrinek nehéz dolga volt, végül 11 alkotást is díjazott. A díjazottak:

Tóti Mira (6.a) és Tóti Zoltán Miklós (1. c)

Szerdahelyi Nikolett (6. a)

Tamás Balogh Bence (1. a)

Pihen Flóra (6. a)

Mollo Eduardo Anhel (1. b)

Lázár Panna (2. b)

Tari Sára (1.a)

Barna Csilla (2. b)

Mázik Boglárka (4. b)

Bilonka Brigitta (4. b)

Janovich Regina (7. b)

A vidám hangulatról Nelli néni (Beke Nelli tanárnő) gondoskodott, a gyerekek boldogan sikítoztak a rájuk szórt cukoresőben.

A gyerekek örömét és aktivitását látva biztosak vagyunk benne, hogy a következő évben is a programjaink között fog szerepelni a Halloween hét.

Az angol munkaközösség

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm Önt, mint az intézményünk honlapját megtekintő érdeklődőt. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége valamint intézményeink jó tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Véleményem a FAYSULI weboldalról

Véleménye fontos számunkra. Célunk, hogy minél jobban megismerjük weboldalunkkal kapcsolatos véleményét és ennek megfelelően fejlesszük tovább weboldalunkat, javaslatai alapján. Kérjük írjon véleményeket esetleg ötleteket: