Home »

Közelgő események

jan
25
hét
17:00 Beiskolázási szülői értekezlet
Beiskolázási szülői értekezlet
jan 25 @ 17:00 – 18:15
Beiskolázási szülői értekezlet @ Online
Kedves Leendő Elsősök Szülei!   Nagy öröm és talán a legizgalmasabb pillanat az életünkben, amikor gyermekünk elkezdi iskolás éveit. Mindenki tele izgalommal, várakozással és sok-sok kérdéssel. A beiskolázási folyamat az iskola- és tanítóválasztással kezdődik. Melyik … Continue reading
jan
28
csü
17:30 BGC online szülői tájékoztató
BGC online szülői tájékoztató
jan 28 @ 17:30 – 18:30
https://www.facebook.com/events/144939167264133/?sfnsn=mo    

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Halloween a Fóti Fáy András Általános Iskolában


A legtöbb országban ismerik Halloween történetét. Eredetileg egy ősi kelta ünnep volt, amit október 31-én este tartottak. Hitük szerint ezen az estén az elhunytak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, az emberek rémisztő jelmezekbe bújnak, ezzel becsapva a holtak szellemeit. Az ünnephez hozzátartozik, hogy kísértettörténeteket mesélnek és töklámpást faragnak.

Iskolánkban már évek óta megrendezzük a Halloween-hetet október végén. Az angol munkaközösség idén az őszi szünet utáni hétre hirdette meg a programot. A diákok több kategóriában szállhattak versenybe a Halloween jegyében. A legtöbben dekorációkészítésbe neveztek be, de emellett még versírás és rajz, grafika kategóriában is érkeztek pályázatok. Az aulában kiállítást rendeztünk az elkészített tárgyakból.

Kétségtelenül a faragott töklámpás a Halloween jelképe, amely idén is megjelent az ünnepre készített tárgyak asztalán. Emellett helyet kaptak még különböző ötletes rémségek, mint például az ijesztő Horror Doctor, kartonból készített kísértetkastélyok, számos lámpás, világító denevérfüzérek, szellemfüzérek, maszkok.

Az eredményhirdetésre november 8-án, pénteken délelőtt került sor. Az iskola aulája megtelt ötletes Halloween-jelmezbe bújt gyerekekkel. A zsűrinek nehéz dolga volt, végül 11 alkotást is díjazott. A díjazottak:

Tóti Mira (6.a) és Tóti Zoltán Miklós (1. c)

Szerdahelyi Nikolett (6. a)

Tamás Balogh Bence (1. a)

Pihen Flóra (6. a)

Mollo Eduardo Anhel (1. b)

Lázár Panna (2. b)

Tari Sára (1.a)

Barna Csilla (2. b)

Mázik Boglárka (4. b)

Bilonka Brigitta (4. b)

Janovich Regina (7. b)

A vidám hangulatról Nelli néni (Beke Nelli tanárnő) gondoskodott, a gyerekek boldogan sikítoztak a rájuk szórt cukoresőben.

A gyerekek örömét és aktivitását látva biztosak vagyunk benne, hogy a következő évben is a programjaink között fog szerepelni a Halloween hét.

Az angol munkaközösség